Huurvoorwaarden

Huurvoorwaarden

Huurtermijn:

 • De huurprijzen vermeld in onze prijslijst gelden voor de periode van drie (3) kalenderdagen, dag van levering/afhaling en dag van ophalen/terugbrengen inbegrepen. Voor langere huurperiodes zijn er speciale tarieven op aanvraag.
 • De goederen blijven eigendom van onze verhuurfirma, de gehuurde goederen mogen niet onderverhuurd worden.

Controle van de gehuurde goederen bij levering of afhaling:

 • De controle van de gehuurde goederen wordt door de huurder gedaan bij afhaling of levering.
 • De klant erkent deze goederen in goede staat te hebben ontvangen. De klant, die er steeds van verwittigd wordt wanneer de goederen geleverd zullen worden, niettemin niet aanwezig is bij de levering, erkent uitdrukkelijk te aanvaarden dat alle goederen in perfecte staat werden geleverd aangezien hijzelf een tegensprekelijke goedkeuring van de levering onmogelijk heeft gemaakt.
 • Melding van tekorten en/of schade NA uw festiviteit worden niet meer aanvaard.

Controle van de gehuurde goederen na de huurtermijn:

 • U brengt al het gehuurde materiaal (niet afgewassen) terug op het afgesproken tijdstip.
  Bij het terugbrengen van de gehuurde goederen door de klant of bij afhaling door onze verhuurfirma gebeurt de controle van de goederen tijdens de afwas, op hoeveelheid, juistheid en beschadiging.
  De verloren of beschadigde stukken worden door de huurder vergoed (tekorten worden bij particuliere klanten in mindering gebracht van de waarborg, voor bedrijven aangerekend op de factuur)
 • De klant staat in voor de teruggave van de goederen in de staat zoals hij deze heeft ontvangen, waarbij hij alle nodige zorgen en verzekeringen zal besteden aan de goederen teneinde deze teruggave te verzekeren.

Transportkosten:

 • Voor het leveren wordt een vergoeding aangerekend van 0,50 euro (vijftig eurocent) exclusief BTW, per gereden kilometer met een minimum van 15 (vijftien) euro excl. BTW.

Wij leveren op het gelijkvloers tot aan de eerste drempel.

 • Voor het afhalen wordt een vergoeding aangerekend van 0,50 euro (vijftig eurocent) exclusief BTW, per gereden kilometer met een minimum van 15 (vijftien) euro excl. BTW.
 • Voor de berekening van de kilometers gebruiken wij de website routeplanner.be en volgen wij steeds de snelste weg.
 • De gehuurde goederen worden door onze verhuurfirma geleverd of opgehaald na afspraak.
 • De klant haalt of brengt de gehuurde goederen zelf terug naar onze verhuurfirma, na afspraak en met een grote bestelwagen naar de Nijverheidstraat 10 te 8680 Koekelare.

Wanneer de klant de gehuurde goederen niet tijdig terugbrengt wordt automatisch een nieuwe huurperiode gefactureerd.

 

Betalingswijze:

Contante betaling bij levering of afhaling. Factuur ‘voor voldaan’ volgt binnen de acht (8) kalenderdagen.

Waarborg:
Er wordt een waarborg betaald van € 100. Na controle van de goederen zal deze waarborg teruggestort worden op rekening van de huurder.

Huurprijs, tekorten, breuken, schade:
Alle geleverde goederen, gebruikt of niet, dienen betaald te worden!

Voor ieder tekort, breuk of schade ingevolge ongeval of overmacht, zowel aan de goederen als de vervoercontainers, wordt een schadevergoeding aangerekend: de prijzen zijn als het onherstelbaar terug bezorgd word en een abnormale breuk bewezen kan worden:

Klapstoel: € 25; barstoel: € 40; praattafel: € 60; receptietafel: € 60; stretchhoes: € 25; strik € 4; kandelaar glas groot: €10; Elektrische toestellen: de helft van de nieuwprijs; verlengsnoer: € 10;  verdeelstekker: € 10; vuurkorf: € 60;  discobal: € 60; bestek: € 1/stuk; 5-delig bestek € 2,5; bord wit bloem € 3; bakmateriaal: € 75; vuilnisbakhouder: € 40; bierplateau antislip: € 5;
bierplateau Jupiler: € 3;    broodmand zwart: € 3; inox schaaltje: € 5; aperitiefkommetje: € 5; ijsemmer zwart : € 8; ijsemmer inox : € 10; theelichthouder glas h 8 cm : € 3; theelichthouder glas h 6 cm : € 2;   theelichthouder glas h 3 cm : € 2; glazen: €1; bord groot: €2,5; bord diep: €2; bord klein: €2; tassen en ondertassen: €1; suikerpot en melkkan: €5

Aangerekende tekorten worden teruggenomen tot maximum vijf (5) kalenderdagen na factuurdatum.

Aansprakelijkheid en betwistingen:

 • Onze verhuurfirma en/of zijn wettelijke vertegenwoordigers kan/kunnen NOOIT aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen bij een eventueel ongeval bij het gebruik van hun gehuurde goederen.
 • Alle betwistingen dienen afgehandeld te worden via de rechtbank te Brugge.
 • De gehuurde goederen moet u niet afwassen, de afwas is in de huurprijs inbegrepen. Na afwas en controle van uw bestelling zullen de tekorten en breuken gefactureerd worden.
 • Gelieve het gehuurde materiaal terug in de bijhorende bakken te plaatsen. Wat en hoeveelheid staat op iedere bak aangegeven.
 • Nat tafellinnen droogt u eerst vooraleer u het teruggeeft. Beschadigd linnen wordt aangerekend.
 • Gelieve geen kaarsen op uw stretchhoes te plaatsen : kaarsvet brengt onherstelbare schade toe. Rokers wees voorzichtig! Deze hoes vertoont vlug brandgaatjes. Natte hoezen droogt u eerst vooraleer u ze teruggeeft. Beschadigde hoezen worden aangerekend.
 • Een huurperiode in het weekend is 4 dagen, van vrijdag t.e.m. maandag. Een huurperiode in de week is 3 dagen. Langere huurperiodes worden vooraf besproken

Afhalen of leveren:
U kunt uw bestelling komen afhalen of door ons laten leveren

 • Afhalen
  Wij zetten de bestelling klaar in handige transportbakken. U komt het bestelde materiaal bij ons afhalen op het afgesproken tijdstip en met een grote bestelwagen. Het wordt niet toegestaan dat de goederen bij het afhalen uit de transportbakken worden gehaald en in de wagen of aanhangwagen worden gelegd. Bij het transport worden de goederen daardoor beschadigd.
 • Leveren
  Op aanvraag kunnen wij het materiaal ook leveren. Hiervoor wordt een transportkost gerekend: 0,50 € per gereden km met een minimum van 15 €.
  Levering omvat 15 minuten laden en lossen op maximum 20 meter van de losplaats, enkel op het gelijkvloers. Voor extra laad- en lostijd wordt een vergoeding gerekend van 30 € per persoon per uur.

Feesten:
U kunt zorgeloos genieten van een geslaagd feest met kwalitatief, stijlvol en proper materiaal.
Na afloop van het feest hoeft u zich geen zorgen te maken over de afwas, want afwassen doen wij!!! Ook het tafellinnen nemen wij vuil terug.

Afrekening:
Na de controle door ons wordt het saldo van de waarborg op uw rekening terugbetaald.
(= borg verminderd met eventueel gebroken of verloren stukken )

Reservatie:
Bij de reservatie van materialen wordt een voorschot van 15% op de rekening van verhuurder gestort als bewijs van de reservatie. Daarbij de naam van de huurders, adres en de datum van verhuring noteren. Dit voorschot wordt niet terugbetaald wanneer de klant op minder dat 1 week afziet van de verhuring.

Yves Rosseel
Nijverheidstraat 10
8680 Koekelare

BTW Nr.: 859 741 781
Rek. Nr.: BE 11 0017 7492 0548
gsm : 0475/391530
verhuur.rosseel@hotmail.com